Sticky NutsPlakkerige noten betekent meestal niet veel goeds… zou je zeggen. Behalve als het gaat om ontbijt. Daar zijn ze dus echt een uitkomst voor. Ik weet niet of jij nog elke dag zielig naar je schaaltje Cruesli aan het staren bent maar stop daar dan nu mee.

Fiets even langs de notenman (of Lidl als payday niet binnen afzienbare tijd is) en sla 500 gram noten in, ongebrand en ongezouten. Ik kies altijd voor pecan- en walnoten.

Nu denk je waarom zou ik niet alvast gebrand kopen dat is toch net zo makkelijk? Ja dat lijkt zo maar vaak zijn ze niet eens bruin en je wilt juist wel wat proeven toch? Dus zet de oven aan op 180 graden. Ovenplaat bedekken met bakpapier en hup noten erop.

Let op als je de noten roostert. Ze zijn vaak onvoorspelbaar dus check regelmatig de oven en hussel ze even om voor een egaal bruine teint.

Rooster ze ongeveer in 8 a 10 minuten lekker bruin en zorg daarna dat ze meteen afkoelen, op een groot koud bord bijvoorbeeld. Bestrooi ze met een klein beetje zout and here comes the sticky part: honing.

Honing die je in de supermarkt koopt is vrijwel altijd gedeeltelijk nep. Waarom? Omdat de regels voor honing niet overal hetzelfde zijn en dus gemengde EU en niet-EU honing zoiets kan zijn als half 'bij' en half 'rijst.' Veel honing wordt namelijk aangevuld met andere suikermengels zoals rijststroop. Dus doe mij en jezelf een lol en koop in de buurt een pot honing van een Imker. Hoeft niet duur te zijn!

Woon je in 's-Hertogenbosch? Top. Dan staat er op vrijdag altijd een kraam van de Bijenwerkplaats. Once you go ‘ echt’ you never go back.


Meng een paar goede klodders van de honing door de noten zodat ze mooi gaan glanzen. Bewaar ze luchtdicht en je hebt elke dag een faaaantastisch ontbijt door de noten toe te voegen aan bijvoorbeeld een schaaltje yoghurt met banaan.


Contact

Lynn Witlox

Oranje Nassaulaan 19c 's-Hertogenbosch

lynnwitlox@gmail.com

0633180152