VeldslaHet begon allemaal, misschien niet zoals je zou denken, met een salade to go van de Appie. Bij de Salade Geitenkaas zit namelijk altijd veldsla. Sindsdien heb ik denk ik nauwelijks nog andere sla gegeten. Misschien ook omdat hierna mijn studententijd aanbrak en veldsla vaak een vrij goedkope optie is naast een zakje water a.k.a. ijsbergsla.

Anyway, veldsla verdient een ode. Omdat iedereen elke dag maar aan de eikenblad melange, rucola en weet ik wat zit maar vergeet hoe mooi veldsla kan zijn.

Hier een recept om hem op de juiste manier te eren. Die slasaus mik je maar over je ontzettende eikenblad melange heen.


Recept

Ingrediënten:

Veldsla

Venkel

Parmezaanse kaas (Reggiano)

Olijfolie

Citroensap

Kappertjes

Lente ui

Verse kruiden bijv. Basilicum

Als je supermarkt veldsla gebruikt, is de sla waarschijnlijk nog schoner dan dat jij bent. Mocht je, net als ik, veldsla hebben ‘van t land’ was deze dan goed. Om hem te eren houd ik het meestal simpel en groen.

Schaaf dunne plakjes van de venkel (gooi de dunne takjes niet weg! Die zijn super lekker in de salade) en meng ze samen met gesneden komkommer, parmezaanse kaas, lente ui en kappertjes. Breng op smaak met peper en een klein snufje zout. Meng zachtjes de veldsla erdoor. Decoreer het groen met nog meer groen aan kruiden en besprenkel alles met olijfolie en citroensap.

Hieronder het resultaat. Plaatje toch?
Contact

Lynn Witlox

Oranje Nassaulaan 19c 's-Hertogenbosch

lynnwitlox@gmail.com

0633180152