Persijn


Een beetje eter weet dat lokale producten, seizoen, een eigen kas en circulaire bedrijfsvoeringen inmiddels een must zijn binnen de horeca. In een toko waar aardbeien in de winter op de dessertkaart te vinden zijn gaan wij niet eten.

Executive chef Alexander Brouwer van restaurant Persijn snapt het gelukkig wel. Hier regeert de Nederlandse keuken en wordt goed nagedacht over ‘groener’ koken. Eigen kas: check. Lokale producten in de hoofdrol: check.

Het restaurant is gevestigd in het QO hotel in Amsterdam. En daar weten ze dat design en groen perfect samen gaan. Een prachtige entree waar je ontvangen wordt door mannen in pak. That’s how we like it!

Laten we het over eten hebben.

De kaart bestaat uit gerechten en desserts. Oftewel je kiest een aantal gerechten drie ongeveer in plaats van voor en hoofd! Waarom denken in hokjes..

We beginnen met oesters, een steak tartare van wortel die je zelf op smaakt brengt net zoals bij de echte en een Dutch caprese. Een tomaat gevuld met mozzarella en basilicum jus. Wat een plaatje. Je gaat bijna twijfelen of hij wel echt is.Alle gerechten zijn eenvoudig maar goed! De ingrediënten halen het beste in elkaar naar boven zonder te overheersen. Less is more. Zo zie ik het graag in de keuken.

Als tweede gang kiezen we een groen visje en een Ilperkip met maissabayon. Je hebt vast wel eens gevochten voor een restje hollandaisesaus uit de pan om een stukje brood in te dopen? Daar red je het met deze sabayon echt niet mee. Liters, ja liters zou ik hiervan willen eten.

Of we een dessert wensen? Overbodige vraag. Het chocoladetaartje is eenvoudig maar alles behalve afgezaagd. Lees; elegant en tijdloos.

De kaas is ook goed en veelal van Nederlandse bodem. Met mijn favoriet ’Zwaluwgekwetter’ uit de Achterhoek.Bourgondisch als we zijn hebben we het diner afgesloten met cocktails in de rooftopbar Juniper & Kin. With a view!

Een plek met het goede van gastvrijheid en een greenmind.

Amsterdam is een Bonne et vert adresse rijker.


Contact

Lynn Witlox

Oranje Nassaulaan 19c 's-Hertogenbosch

lynnwitlox@gmail.com

0633180152