Ontbijt


Er gaat niks boven het diner. Je leeft er de hele dag naar toe. Vooral de dagen dat ik weet dat ik ’s avonds naar een goed restaurant ga, krijg ik een soort van kriebels, zenuwen. Maar er is één ontbijt wat alle diners van tafel veegt. Een ontbijt wat ervoor zorgt dat ik volledig terug ben bij mijn eerste herinneringen aan lekker eten, namelijk op zondagochtend met het gezin aan tafel en altijd een gebakken eitje op tafel.

Voor mij is dit het meest fantastische ontbijt wat er bestaat. Om deze ervaring te evenaren moet je niet denken dat je ingrediënten aan kunt passen. Je ei moet mooi zachtgekookt zijn, je brood vers en zonder Remeker Ryp ben je nergens. Remeker wat?

Remeker Ryp. Een van de beste Nederlandse kazen, gemaakt door een eigenwijze boer, die zijn kazen insmeert met geklaarde boter. In Den Bosch verkopen ze hem op zaterdag op de markt bij de Liefde & Ambacht kaaskraam.

Wil je eens de dag goed beginnen in plaats van een start met een of ander drink ontbijt of zielige cracker met smeerkaas en wil je een instant zondagsgevoel maak dan dit ontbijt.

Ingrediënten

Remeker Ryp stukje 200gram of als je liefhebber bent net als ik 1kg.

Verse eitjes

Lente ui

Bieslook

Roomboter

Goed vers afgebakken brood, knapperige korst ongesneden want dat doe je zelf.


Recept

Een ei koken is niet heel moeilijk maar het komt met dit ontbijt wel erg nauw. Zorg allereerst voor een pan kokend water en bak je brood indien nodig af. Belangrijk om het brood even te laten rusten en af te laten koelen. Haal ook meteen de boter uit de koelkast zodat deze lekker zacht en smeerbaar is.

Snijd vervolgens wat bieslook en lente ui fijn. Ik ben fan maar sommige mensen vinden dat rauwe ui mengsel wat heftig. Up to you!

Kook je eitje mooi zacht 4 minuten, snijd met de kaasschaaf wat plakken Remeker af en beleg je boterham met flink wat boter, kaas en ei (grappig), peper, zout en een bergje ui.

Reserveer voor vandaag geen tafel in een fancy restaurant. Niets gaat dit overtreffen.


Contact

Lynn Witlox

Oranje Nassaulaan 19c 's-Hertogenbosch

lynnwitlox@gmail.com

0633180152