Ode aan Asperge


Een klassieker en één van de laatste seizoensproducten die we kennen. De asperge. Een 'hommage' brengen aan de asperge zonder het klassieke recept te volgen is een hele opgave. Maar het kan!

Neem asperges, wortel beurre blanc(hè?! ja!), wat bulgur, bladspinazie en een uitje et voilà een nieuwe klassieker is geboren.

Ingrediënten (2p)

Asperges (zoveel je wilt)

Flesje wortelconcentraat sfn

Boter 50gr

Spinazie 200gr

Ui

Bulgur 100gr

Visfumet 500ml

Recept

Aangezien er ongeveer 200 websites zijn over hoe je nou die asperges moet koken ga ik hier niet verder op in. Koop mooie verse knapperige exemplaren, schil ze, kook ze alsjeblieft niet te gaar en het gemakkelijkst doe je dat in een lage brede pan.

Maar dan het ingrediënt wat je gasten van hun stoel doet vallen: wortel beurre Blanc. Beurre blanc is al fantastisch maar wortelconcentraat zorgt net voor een anderen twist. Smart from Nature (SFN) maakt concentraten uit groenten waarmee ze chefs wat meer creativiteit in de keuken bieden. De producten zijn een geconcentreerde versie van het origineel. Geen gekke e-nummers of poespas. Online kun je gemakkelijk een flesje bestellen.

Voor deze versie gebruik ik visfumet, een nog geconcentreerdere visfond. Mocht je de beurre blanc vegetarisch willen houden kun je ook werken met een krachtige groentefond.

Begin met een klein beetje blonde roux te maken door een klont boter te verwarmen en hier wat bloem aan toe te voegen. Roer tot je een pasta hebt en zet het vuur uit. Verwarm in een andere pan de slagroom en visfumet. Wanneer dit kookt voeg je ongeveer 3 eetlepels wortelconcentraat toe. Meng beetje bij beetje wat roux door de saus tot hij de juiste dikte heeft. Houd alles warm op laag vuur.

Ten slotte kook je de bulgur. In de tussentijd snipper een uitje, verwarm deze in een pan en voeg als laatste de bulgur met spinazie toe.

Een nieuwe klassieker is geboren!


#asperges #vegetarisch

Contact

Lynn Witlox

Oranje Nassaulaan 19c 's-Hertogenbosch

lynnwitlox@gmail.com

0633180152