Café Binnenvisser


Oké eens, we worden allemaal een beetje moe van het shared dining idee. Toen we aan de bar, hele fijne bar, plaatsnamen was de reactie van het vriendje dan ook ‘oh nee moet ik weer gaan delen’ zucht, steun.. pfff…

Goed begin, maar hee zei ik, een heerlijk glas riesling om te starten, hip hop op de achtergrond en fijne gastheren. Misschien wordt het nog wat!


Shared dining is het misschien maar het concept dat vooral wordt gehanteerd bij Café Binnenvisser, is eten wat de pot schaft, en daar zijn we wel fan van! Ongeveer dagelijks is de kaart anders.

De keuken is mini en daarom komt het eten wanneer het klaar is, want om nog eens time management toe te passen op die 9m2 (snelle schatting) wordt allemaal wat ingewikkeld.

Precies die relaxte sfeer van we doen het zo omdat we dat willen en omdat we geen zin hebben in gedoe, maakt Café Binnenvisser direct een favoriet.


De keuken is misschien klein maar wat eruit komt.. Man man man.

Voorbeelden zijn burrata met groen (basilicum, courgette, snijboon). Dan hebben we prei met morilles en saus van kippenlevertjes. Schot in de roos.


Burrata met groen


prei, morilles, kippenlevertjes saus

Voor het hoofdgerecht kies mijn gezelschap voor de pulpo met patatas bravas en ik ga voor de gnudi. Gnudi lijkt op gnocchi maar wordt met griesmeel in plaats van aardappel gemaakt. Café Binnenvisser vult ze met pecorino en groene asperges. Kijk een goed deeg en kaas kan eigenlijk nooit fout gaan en ook hier is het een top combinatie. Ik kreun net iets te hard van genot waardoor onze gastheer moet lachen.

Samengevat een hele ‘chille tent’ waar niemand zich druk maakt en je gewoon goed kunt eten en gave glazen kunt drinken.

Extra pluspunt: Ze zijn er goudeerlijk. Ik liet mijn flessen wijn per ongeluk achter en die lagen de dag erna nog keurig op mij te wachten.

www.binnenvisser.nl

#bonneadresse #vinnature #Amsterdam #cafe

Contact

Lynn Witlox

Oranje Nassaulaan 19c 's-Hertogenbosch

lynnwitlox@gmail.com

0633180152