Bonnes adresses van de Mergellandroute


Sommige mensen kunnen het. Twee weken zo min mogelijk bewegen tijdens hun vakantie. Alleen van het bed richting het strandbed om daar egaal bruin te bakken. Jaloers ben ik op die mensen. Voor dit soort vakanties ben ik niet weggelegd. Ik moet altijd iets doen. Iets zien, leren, bewegen. Deze ‘’doen dwangneurose’’ heb ik in van mijn vader. Terwijl moeders heerlijk met een flesje rosé langs het zwembad lag gingen papa en ik altijd op onderzoek uit, wat vaak voor bijzondere situaties zorgde.


In Italië zijn we een keer verdwaald in een bos nadat mijn vader had besloten een trap naast een waterval te beklimmen. (in een korte broek met sneakers aan en zonder enige vorm van helm, touw of andere handige accessoires). Toen we samen besloten de Etna te beklimmen zonder gids was het moment dat ik bijna naar beneden viel in een krater het moment waarop toch maar besloten werd om te draaien. Enfin, we houden van wat avontuur. Met als grootste reden dat je na al die inspanning en bijna dood ervaringen nóg meer zin hebt in een goed glas wijn en een heerlijk diner.


Vulkanen en watervallen hebben we achter ons gelaten maar gelukkig kent Nederland wel heuvels! Zuid-Limburg. Wat een magisch stukje Nederland is het toch. En ik geef de Limburgers groot gelijk, want als ik daar een huis zou hebben met het beste uitzicht, vaak het warmste weer en goed eten, zou ik ook een dikke middelvinger opsteken naar ‘de Hollanders’.


De heuvels zijn beklommen in drie dagen, wat voor een beetje wielrenner echt een bejaardentempo is, we hebben genoten van al het moois wat lokale producenten in Limburg te bieden hebben. Dus hieronder een samenvatting van de beste bonnes adresses van het zonnige zuiden.Broth Bar - Maastricht

Huisgemaakte bouillons. Lekker, super gezond en een fijne zaak om even bij te komen.Amen.

Café Zondag - Maastricht

Een gouwe ouwe. Als ik terugkom naar Maastricht (ik heb er gestudeerd) dan moet er altijd koffie gedronken worden bij Zondag, dus nu ook!


De Bisschopsmolen - Maastricht

Simpelweg het beste brood wat je in Maastricht en omstreken kunt vinden.


Boscafé 't Hijgend Hert - Vijlen

De hoogstgelegen kroeg van Nederland. Met goeie vlaai, charcuterie van de jager en zelfgebrouwen bier!
Kasteel Elsloo - Elsloo

Hard werken verdient hard genieten. Als je na een fietstocht hier neer kunt ploffen in een stoel om te genieten van een Bib Gourmand diner ben je blij, heel blij.


Slagerij Kusters - Margraten

Gepassioneerd over vlees tot op het bot is Meneer Kusters. Hij zorgt voor zijn Belge bleu koeien van kalf tot slacht en verwerkt al het vlees ook nog zelf. Topkwaliteit dus. Ga hier als je klaar bent met fietsen langs met de auto zodat je ’s avonds thuis van een cote de boeuf kunt genieten.


De Eyserhalte - Eys

De Eysterhalte is een goed adres om te lunchen. Helaas kun je op de fiets weinig meenemen maar hier vind je eigenlijk al het goeds wat in Limburg en daarbuiten geproduceerd wordt. Ook maken ze veel zelf. Chutney, dressings, jam etc. Glaasje wit, kaasplankje…


Boerderij Fromberg - Fromberg

Als een van de weinige boerenbedrijven, leven de dieren hier nog in kuddes. De koeien en stieren van het Blond’ aquitaine ras worden gebruikt voor hun melk of vlees. De familie maakt zelf zuivel. Kijk in ieder geval even in de stal en drink een glaasje melk voor de dorst.

We made it

Contact

Lynn Witlox

Oranje Nassaulaan 19c 's-Hertogenbosch

lynnwitlox@gmail.com

0633180152